Welpen jongens

Hallo allemaal en welkom op de pagina van de welpen jongens! Wij zijn tussen de 7 en 11 jaar oud en elke zaterdag kun je ons van 10:00 tot 12:00 vinden op de blokhut.

Programma

Op zaterdagochtend doen we vanalles, eigenlijk te veel om op te noemen! Spellen binnen en buiten, rennen, vuur maken, speurtochten en natuurlijk veel lol maken! De leiding maakt een zo gevarieerd mogelijk programma, waarbij individueel, in groepjes of met z’n allen wordt gewerkt. Vaak zijn opkomsten in een thema, en iedereen werkt spelenderwijs aan zijn vaardigheden. Daar zijn ook insignes voor op het uniform mee te verdienen.

Thema

De welpenjongens spelen elke zaterdag in de Jungle. Het verhaal is gebaseerd op Junglebook van Rudyard Kipling en is vooral bekend door de Disney-tekenfilm. De leiding heet allemaal naar dieren of plaatsen uit de Jungle. Alle kinderen zijn jonge wolven (welpen) die opgroeien in de jungle en leren van de andere dieren die daar wonen. De welpen zijn verdeeld in groepjes met verschillende leeftijden. Zo’n groepje heet een nest. De oudste van het nest (de gids) en zijn assistent helpen de jongere kinderen, en daar mee ook de leiding.

Kamp

De eerste week van de zomervakantie van de basisschool gaan we op kamp! Dat doen we altijd met de welpenmeisjes en hun leiding. Da’s wel zo gezellig! We logeren dan een week in een blokhut van een andere scoutinggroep in Nederland. Het kamp is de afsluiter van het jaar en volgens iedereen het hoogtepunt!

Ben je benieuwd? Kom dan eens bij ons kijken!

Groetjes van de Welpenleiding

Scoutinggroep dr. Saal van Zwanenberg